Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Συνέντευξη Γιώργος Μαργαρίτης: Έχω ένα δίστιχο για τους άπιστους των ραδιοφώνων : «Αχ και να ‘ξερε τί χάνει όποιος δεν ακούει Τσιτσάνη»!

magaritis-giorgos-main


ιώργος Μαργαρίτης, ο ροκ ρεμπέτης που με την χαρακτηριστική χροιά της φωνής του έχει καταφέρει να αφήσει το δικό του στίγμα σε όσα τραγούδια έχει ερμηνεύσει ως σήμερα…

…και είναι πολλά διότι μιλάμε για έναν καλλιτέχνη που μετράει πολλά χρόνια στο καλλιτεχνικό στερέωμα! Το Tralala.gr με αφορμή τις εμφανίσεις του στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο τον συνάντησε και σας παρουσιάζει μια συνέντευξη με άποψη… Απολαύστε το αμέσως τώρα!
Μόλις ξεκινήσατε τις εμφανίσεις σας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο… Τι έχετε ετοιμάσει για το κοινό;
Έχουμε ετοιμάσει τα καλύτερα! Παίρνουμε την ιστορία από την αρχή με τον Βαμβακάρη, κάνουμε μια στάση στον Τσιτσάνη και πάμε στον Μπαρμπαγιάννη τον Παπαιωάννου, τραγουδάω Μίκη, Ξαρχάκο, Καζαντζίδη, Στράτο, Άκη Πάνου, Σούκα, Κατινάρη, Πολυκανδριώτη, Νικολόπουλο τα δικά μου, μέχρι Μαχαιρίτσα και Μάλαμα. «Ένας αιώνας λαΪκό τραγούδι» ! Τσακίζει κόκκαλα!
Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία μιας και έχουμε συνηθίσει να σας συναντάμε σε μεγάλες πίστες;
Ο χώρος του Γυάλινου είναι ευαίσθητος σαν το γυαλί όπως είναι και το όνομα του Γυάλινο… Δεν είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό, είναι ο,τι πρέπει. Εκεί μου άρεσε γιατί ακούς καλά, όλα τα όργανα ακούγονται διαμάντια . Η φωνή μου είναι σαν το δίσκο .
Ποιες αλλαγές παρατηρείτε στην νυχτερινή διασκέδαση μιας και μετράτε πολλά χρόνια πορείας στον χώρο;
Παλιά χόρευε ένας και χειροκροτούσανε 50 ντεμέκ μαγκιά! Τώρα μ’ αρέσει που χορεύουν όλα μαζί τα παιδιά . Βέβαια εξαρτάται και πως θα εξελιχθεί η βραδιά από τον κουμανταδόρο τον τραγουδιστή αν θα κάνει την βραδιά γλυκειά.
Πόσο δύσκολα είναι σήμερα τα πράγματα στην χώρα μας;
Έχουμε Φτάσει στον πάτο! Είναι σοβαρό που δεν υπάρχουν χρήματα, που είναι τέτοια η ανεργία, αλλά το πιο σοβαρό για μένα είναι ότι χάθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ μας.
Είναι κάποιοι συνάδελφοί σας που έχουν λίγο πιο έντονη πολιτική άποψη από κάποιους άλλους. Εσείς οι καλλιτέχνες, οι οποίοι σαφώς επηρεάζετε μία μεγάλη μερίδα του κοινού, θα μπορούσατε με κάποιους τρόπους να βοηθήσετε μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί;
Δεν παύουμε να είμαστε κι εμείς άνθρωποι του λαού και συμμετέχουμε σε όλο αυτό γιατί ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με τον καημό και με τα βάσανα. Εγώ προσπαθώ να κάνω όσο πιό καλά μπορώ τη δουλειά μου για να ξαλαφρώνω όσο μπορώ τις πίκρες του κοσμάκη. Και πάω, άν το τραγούδισμά μου βοηθάει, πάω και τραγουδάω σε εκδηλώσεις για να βοηθήσω.
Πρόσφατα ένας νεότερος συνάδελφος σας είπε πως καλό θα ήταν Πάριος, Αλεξίου κτλ να «πάνε σπίτια τους»… Εσείς πιστεύεται πως ο καλλιτέχνης έχει ημερομηνία λήξης;
Μην δίνεις σημασία. Τέτοιοι καλλιτέχνες είναι γίγαντες και δεν μπορούν τα λόγια κανενός να τους στείλει σπίτι τους παρά μόνο η κοινωνία και ο Θεούλης.
Είναι κατευθυνόμενο το μουσικό είδος το οποίο θέλουν να ακουστεί στην Ελλάδα διότι είχε παρατηρηθεί έξαρση προς το ποπ είδος τα τελευταία χρόνια;
Χρόνια τώρα το πολεμάνε το λαϊκό τραγούδι . Εγώ θυμάμαι τα ράδια να παίζουν μόνο αυτά τα «ελαφρά» μετά να παίζουν όλο ξένα . Μετά να παίζουν μοντέρνα . Λαϊκό όμως όχι! Τώρα όταν ακούνε μπουζούκι δεν το παίζουν. Παίζουν λένε ποπ. Δεν είναι ποπ είναι ένα τίποτα. Εμείς αυτό το λαϊκό ξέρουμε και αυτό θα κάνουμε. Κι έχω κι ένα δίστιχο για τους άπιστους : «Αχ και να ‘ξερε τί χάνει όποιος δεν ακούει Τσιτσάνη»!
Πολλές οι συνεργασίες που έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Μία που μπορεί να σας έχει μείνει περισσότερο στο μυαλό;
Έχω κάνει δυνατές συνεργασίες. Έχω κάνει συνεργασίες με εκπλήξεις, αλλά αυτή που έχει χαράξει την καρδιά μου ήτανε αυτή με τον Μανώλη Ρασούλη το «Έγκλημα και τιμωρία» το τραγούδι που έγραψε για μένα. Αυτό ήταν το τελευταίο τραγούδι που έγραψε και το έγραψε για μένα για να τιμήσει την φιλία μας. Τα άλλα που λένε και που βγάλανε έγιναν μετά που έφυγε ο άνθρωπος .
Ποιο είναι για εσάς το τραγούδι που ξεχωρίζεται μέσα σε τόσα πολλά που έχετε τραγουδήσει;
Πολλά τα χρόνια, πολλά τα καλά τραγούδια στέκομαι όμως στου Άκη Πάνου τον «Τελευταίο πυρετό»… Αυτό το τραγούδι με επηρεάζει ακόμα!!!
Δισκογραφικά ποια είναι τα νέα σας, σε τι φάση σας πετυχαίνουμε;
Μόλις πριν ένα μήνα κυκλοφόρησε η τριπλή κασετίνα «Ένας αιώνας λαϊκό τραγούδι» και τώρα ετοιμάζω ένα άλλο κόλπο. Μου γράφουν φίλοι που γράφουν αλλιώτικα . Ο Μαχαιρίτσας , ο Μηλιώκας, ο Γιοκαρίνης . Αυτούς μπορώ να σας τους πω τώρα γιατί έχονται κι άλλα τραγούδια από φίλους που θα εκπλαγείτε . Σε ένα μήνα μπαίνω στούντιο …φυλαχτείτε !
http://www.tralala.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου