Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Συνέντευξη | My Excuse: “Η κρίση μας επηρεάζει στον τρόπο ζωής αλλά και στη μουσική μας”

my excuse main


Ένα ροκ γκρουπ που ανοίγει τα φτερά του στο εξωτερικό, ανοίγει και
την καρδιά του σε εμάς και μας αποκαλύπτει όλα τα σχέδια για το μέλλον, την κατάσταση που βρίσκονται τώρα και άλλα πολλά! Είστε έτοιμοι;
Ας ξεκινήσουμε από τα πιο πρόσφατα. Πώς πήγε το tour σας στην Αμερική;
Το Tour μας στην Αμερική ήταν μια μοναδική εμπειρία! Από την προηγούμενη επίσκεψή μας, σχεδόν πριν από ένα χρόνο, είχαμε ήδη κάνει κάποια πρώτα βήματα αλλά αυτή τη φορά ήταν ακόμα μεγαλύτερη η εξέλιξη και οι ενέργειές μας εκεί. Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες διανύσαμε περισσότερα από 14.000 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου και κάναμε 27 live μπροστά σε άγνωστους ανθρώπους που αγάπησαν τη μουσική μας.
Πώς νιώθετε που ο κόσμος πίστεψε σε σας και σας υποστήριξε σε αυτό το εγχείρημα;
Το «ευχαριστώ» δεν είναι αρκετό για να περιγράψει το πόσο χαρούμενοι και ευγνώμονες είμαστε για τον κόσμο που μας υποστηρίζει! Ξεκινώντας από την επιτυχία του Kickstarter project και όλα τα επόμενα βήματά μας όσο βρισκόμασταν στην Αμερική για να καταφέρουμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα είχαμε τους fans, τους φίλους μας δίπλα μας να μας στηρίζουν. Κάθε σταθμός και κάθε εμφάνισή μας μας έδωσε νέους φίλους και fans, οι οποίοι ήταν άγνωστοι σε εμάς γνώριζαν όμως τα τραγούδια μας. Ήταν μεγάλη μας τιμή να δούμε νέους ανθρώπους να νοιώθουν τη μουσική μας όσο και εμείς.
Υπήρξε κάτι που σας έκανε εντύπωση κατά τη διάρκεια του tour σας στην Αμερική;
Αυτό που μας έκανε περισσότερο εντύπωση κατά τη διάρκεια του tour ήταν πως υπήρχαν fans που έρχονταν στα live μας με εκτυπωμένες φωτογραφίες μας από το internet και μας ζητούσαν αυτόγραφα, αγόραζαν το CD και μας ζητούσαν να το υπογράψουμε και μας έλεγαν πως μας υποστήριξαν στο Kickstarter! Άνθρωποι άγνωστοι σε εμάς που μας έλεγαν “You guys are the next big thing”, κάποιοι από αυτούς είχαν οδηγήσει μέχρι και δύο ώρες για να μας δουν live! Ήταν φοβερό συναίσθημα!

my excuse

Αν είχατε να επιλέξετε ανάμεσα σε καριέρα σε Ευρώπη και Αμερική, ποια θα επιλέγατε και γιατί;
Θα πρέπει να διαλέξουμε την Αμερική γιατί ο Steven είναι από Αμερική, τα ακούσματά μας ήταν πάντα τέτοια και γενικότερα η μουσική μας ταιριάζει καλύτερα στην Αμερική. Είναι ένας υπέροχος λαός, ανοιχτός και ευγενικός, πολύ groovy που γουστάρει και ζει με τη rock μουσική.
Έχετε σκεφτεί να ζήσετε μόνιμα στο εξωτερικό και αν ναι πού;
Ήδη έχουμε κάνει δύο tour τα οποία μας έχουν κρατήσει μακρία από την Ελλάδα και θα ακολουθήσει και επόμενο. Επίσης, κάθε χρόνο μένουμε αρκετές μέρες στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας για εμφανίσεις και αυτό είναι κάτι που θα συνεχιστεί. Σίγουρα θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε και να μένουμε σε μέρη που μας οδηγεί η δουλειά μας, αλλά στη Θεσσαλονίκη είναι το σπίτι μας και δε θέλουμε να το αφήσουμε μόνιμα.
Υπάρχει κάποιο group το οποίο έχετε και ακολουθείτε ως παράδειγμα;
Θαυμάζουμε πάρα πολύ τη στάση που έχουν κρατήσει γενικά σ’όλη τους την καριέρα οι Pearl Jam όσον αφορά στο πως στηρίζουν τα δικαιώματα των fans πάνω στη μουσική τους, στις χαμηλές τιμές των συναυλιών αλλά δε μπορώ να πω πως ακολουθούμε κάποιο group σαν παράδειγμα. Κάνουμε αυτό που πιστεύουμε πως είναι καλύτερο για τη δική μας πορεία.
Πώς φαντάζεστε το γκρουπ σε 10 χρόνια από τώρα; Θα είστε ακόμα ενεργοί;
Αυτό που θα θέλαμε ιδανικά είναι να συνεχίσουμε να έχουμε μια πετυχημένη πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Να κάνουμε κάποια πράγματα στην Αμερική και να αποκτήσουμε κοινό και εκεί. Αν δε το καταφέρουμε, όμως, θα μας έφτανε να είμαστε ακόμα όλοι μαζί και να παίζουμε τη μουσική μας. Να έχουμε ένα live μια φορά το μήνα, ακόμα κι αν δεν έχουμε μεγάλη απήχηση. Θα είμασταν ικανοποιημένοι αν συνεχίζαμε να παίζουμε στο στούντιο μας, αρκεί να είμασταν ακόμα μαζί.
Έχετε σκεφτεί ποτέ να ακολουθήσετε ξεχωριστούς δρόμους;
Όχι, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο έχουμε σκεφτεί. Όσο δύσκολο και αν είναι κάποιες φορές, ξεπερνάμε τα προβλήματα και μένουμε αφοσιωμένοι στους My Excuse και την πορεία τους.Φυσικά όλοι μας έχουμε και άλλα μουσικά project που καλύπτουν την προσωπική ανάγκη του καθενός επιπλέον έκφραση.
my excuse 01
Όσον αφορά την κρίση. Πόσο σας έχει επηρεάσει;
Οικονομικά το βιώνουμε όπως όλος ο κόσμος, είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Μας έχει ήδη εμπνεύσει να μιλήσουμε γι’αυτήν μέσα από το “Silent Revolution” και συνεχίζει να μας εμπνέει καθημερινά. Το περιβάλλον και οι καταστάσεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι στη ζωή μας λόγω της κρίσης μας επηρεάζουν με πολλούς τρόπους, όχι μόνο στον τρόπο ζωής μας αλλά και στη μουσική μας.
Πώς προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε όλη αυτήν την κατάσταση;
Από την αρχή της κρίσης, έχει δημιουργηθεί και ένα νέο κύμα στην Ελλάδα όπου «καθαρίζει» πλέον και αφήνει στην επιφάνεια μόνο όσα αξίζουν πραγματικά. Ο κόσμος έχει γίνει πιο επιλεκτικός και αυτό είναι μια μεγάλη ευθύνη για εμάς, το να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας ώστε να τον διασκεδάσουμε! Προσπαθούμε να μείνουμε αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε και ότι και να συμβαίνει γύρω μας να βάζουμε τα δυνατά μας σαν μουσικοί και, όσο περνάει απ’το χέρι μας, να «ανυψώνουμε» το ηθικό του κόσμου!
Όντας ένα group με εμπειρία στη διεθνή σκηνή, θα σκεφτόσασταν να συμμετάσχετε στη Eurovision;
Σε καμία περίπτωση. Δεν είμαστε εναντίον στον θεσμό της Eurovision, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο θα μας ταίριαζε, δεν μπορούμε να εκθέσουμε την μουσική μας και την προσωπικότητα μας σε ανταγωνιστικά πλαίσια με πόντους, νικητές, ηττημένους.
Τέλος, θέλω να μου μιλήσετε για τα σχέδια σας. Κάποια νέα τραγούδια ίσως; Κάποιες live εμφανίσεις;
Συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε κάποιες περιοχές στην επαρχία. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site μας: http://myexcuseband.com και στη σελίδα μας στο Facebook: http://www.facebook.com/myexcuse. Επίσης, πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει και το νέο μας album, με τίτλο “ All I’ve become”. Αυτό που σίγουρα θέλουμε είναι να ξεκουραστούμε λιγάκι πριν την επόμενη περιοδεία μας στην Αμερική και να ξεκινήσουμε να γράφουμε το νέο μας album.
my excuse 02


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου