Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ν. Κουρκούλης: «Γιατί να έρθει μια κρίση, να υποφέρει ο κόσμος και να γίνει τώρα ξεσκαρτάρισμα και μάλιστα σε τι; Σε ανίκανους καλλιτέχνες;»

kourkoulis-interview-main

Ο Νίκος Κουρκούλης σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο tralala.gr και την Σοφία Μπεκιάρη…

Μιλάει για την οικονομική κρίση αλλά και για την κρίση στο επάγγελμα. Ο ίδιος δηλώνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να βαφτιστεί τραγουδιστής και καλλιτέχνης χωρίς να πάει πρώτα σε μια σχολή ή κάτι τέτοιο. Είπε:
«Αν περιμένουμε να έρθει ο πόλεμος για να σκοτωθούν εκατομμύρια άνθρωποι και να μείνουμε λιγότεροι… φυσικά και δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη! Έπρεπε να έχει γίνει με υπευθυνότητα από τις ίδιες τις εταιρίες εδώ και πολύ καιρό αυτό το ξεσκαρτάρισμα σε όλους τους τομείς. Αυτή η ασυδοσία, όποιος να ‘ναι, όπου να ‘ναι, φέρνει τα ανάλογα αποτελέσματα. Δηλαδή, ο καθένας στηνΕλλάδα χρίζεται με μια ταυτότητα ότι θέλει, αυτοβαπτίζεται με λίγα λόγια και δίχως παπά, μπαίνει μόνος του στην κολυμπήθρα, βάζει και το λαδάκι και κάνει την βάπτισή του, έτσι λοιπόν είναι φυσιολογικό να υπάρχει μία τέτοιου είδους εξέλιξη προς το κακό. Γιατί να έρθει μια κρίση, να υποφέρει ο κόσμος και να γίνει τώρα ξεσκαρτάρισμα;;; και μάλιστα σε τι; ;; Σε ανίκανους καλλιτέχνες και σε αυτούς που δεν αξίζουν;;; Αφού ο κόσμος επιλέγει! Βέβαια θα μου πεις το να παρουσιάζει ένας καλλιτέχνης το έργο του δεν μπορεί να το κάνει μόνος του, είναι ένα αποτέλεσμα πολλών ανθρώπων… αυτοί λοιπόν οι παράγοντες που συνδράμουν σε αυτό άλλοτε φανερά και άλλοτε κρυφά είναι συμμέτοχοι είτε στο έγκλημα είτε στην επιτυχία, επομένως δεν μπορούμε να κατηγορούμε μεμονωμένα έναν άνθρωπο.»
Και στην συνέχεια τονίζει:
«…Από την άλλη βέβαια, όλοι αυτοί οι «συμμέτοχοι» στην Ελλάδα, που δεν έχουν που την κεφαλήν κλείνει, που δεν έχουν μια στέγη, δεν υπάρχει ένας χώρος έξω από συνδικαλιστικά τερτίπια και όργανα να μπορούν να προστατευτούν στον τομέα τους ο καθένας, είτε στιχουργός είναι, είτε συνθέτης, είτε τραγουδιστής, να μπορεί δηλαδή να προστατέψει το μέλλον και τα δικαιώματά του τι θα πρέπει να κάνει;;; Γνωρίζεις πολύ καλά το «ρητό» που όλοι λένε, ότι στην Ελλάδα όλοι γράφουν και όλοι τραγουδάνε, ωραία δεν διαφωνώ αλλά ας τραγουδούν και ας γράφουν σπίτι τους και στην παρέα τους, δεν τους το απαγορεύει κανένας αλλά για να μεταπηδήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο θα πρέπει να περάσεις από μια σχολή, μία ακαδημία, ένα σχολείο όπως περνάνε όλοι και κυριολεκτώ για το σχολείο γιατί θα πρέπει να βγεις από μια στέγη καλλιεργημένος και να αξίζεις. Εγώ πιστεύω πολύ στα νέα παιδιά αλλά επειδή δεν έχουν που να απευθυνθούν, παίρνουν ένα τραγούδι τους και τρέχουν γύρω – γύρω για να το αναδείξουν. Αυτός ο τρόπος όμως κάνει κακό και στο τραγούδι και στον ίδιο τον τραγουδιστή . Αυτές είναι πολλές, εκατοντάδες, χιλιάδες οι περιπτώσεις και από αυτούς ορισμένοι πετυχαίνουν για ορισμένο χρόνο και οι υπόλοιποι δεν πετυχαίνουν καν. Ενώ ελάχιστοι έχουν διάρκεια στην επιτυχία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου