Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

“Οι τραγουδιστές είναι ζώα εγωιστικά, σκληρά, διαγκωνίζονται, χτυπιούνται μεταξύ τους” Ποιος το είπε;

microphone

Οι τραγουδιστές είναι ζώα εγωιστικά, σκληρά, διαγκωνίζονται, χτυπιούνται μεταξύ τους.

Είναι μια φράση, που όταν ειπώθηκε, έγινε για καλό σκοπό. Και ο άνθρωπος που είπε αυτή την φράση, έχει κάθε δικαίωμα να το λέει. Τάδε έφη Λευτέρης Παπαδόπουλος, σε μια στιγμή που το ελληνικό τραγούδι, ενώθηκε για να τιμήσει τον μεγάλο μας Γρηγόρη Μπιθικώτση σε μια συναυλία που έγινε το 2002, με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα επάγγελμα τόσο δύσκολο και σκληρό, όπως είναι το επάγγελμα των τραγουδιστών, παίρνει μια τόσο σπουδαία πρωτοβουλία: να τιμήσει ένα δικό του άνθρωπο. Δεν συνέβη ποτέ στο παρελθόν. 
Οι τραγουδιστές είναι ζώα εγωιστικά, σκληρά, διαγκωνίζονται, χτυπιούνται μεταξύ τους. Κι αυτό συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια από την εποχή που αρχίζει το ελληνικό τραγούδι. Εδώ όμως αυτή τη φορά όλοι οι τραγουδιστές έγιναν μια γροθιά για να τιμήσουν τον μέγα, τον πρώτο, τον σημαντικό, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση.
Γιατί ο Μπιθικώτσης, όπως πολύ σωστά είπε ο Υπουργός Πολιτισμού, είναι μια ακραία περίπτωση ενός λαϊκού ανθρώπου ο οποίος είπε, τραγούδησε τα πιο λόγια πράγματα και τα έφερε στον ελληνικό λαό».

Πόσο επίκαιρα είναι τα λόγια του, μετά από  τόσα χρόνια….Πάντως όσοι βρέθηκαν τον Μάρτιο του 2002 στο στάδιο Ειρήνης και φιλίας είδαν κάτι που σίγουρα έχουν φυλάξει στην καρδιά τους.

Πάρτε μια γεύση και δείτε την Χάρις Αλεξίου,  τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου,την  Δήμητρα Γαλάνη τον  Δημήτρη Μητροπάνο,  τον Γιώργο Νταλάρα, τον Γιάννη Πάριο,  τον Μανώλη Μητσιά, τον Μανώλη Λιδάκη, τον Αντώνη Ρέμο, να στέκονται δίπλα στον… μεγάλο δάσκαλο και σερ του ελληνικού τραγουδιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου