Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Δημήτρης Λιόλιος

Φωτογραφία του Dimitris G. Liolios.

βιογραφικό
Ο Δημήτρης Λιόλιος, με καταγωγή από την όμορφη Θάσο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα σε μια μουσική οικογένεια και από πολύ μικρός ανακάλυψε την αγάπη του για το τραγούδι.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων στην Πάτρα, του δίνεται η ευκαιρία να κάνει Live εμφανίσεις με φίλους του, στα φοιτητικά στέκια της πόλης και το όνειρο ξεκινάει.
Η πρώτη του προσωπική επαφή με την μουσική και το τραγούδι ήταν το έναυσμα για να συνειδητοποιήσει πόσο πολύ τον γεμίζει, σε σχέση με την επιστήμη που είχε επιλέξει. Με την προτροπή της οικογένειας του, δηλώνει συμμετοχή και λαμβάνει μέρος στο Fame Story 1, όπου είχε την τιμή να γνωρίσει αξιόλογους καθηγητές και να ξεκινήσει φωνητική τοποθέτηση με τη Julie Massino.

Στη συνέχεια, συνεχίζει τα μαθήματα με τον Johnny Σκουλά που μέχρι και σήμερα, τον βοηθάει να κατανοήσει σε βάθος, την μεγάλη του αγάπη, το τραγούδι.
Το 2003, ξεκινάνε τα πρώτα επαγγελματικά βήματα δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής μαθητεύοντας σε μεγάλα σχήματα, live εμφανίσεις και συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο. Μαρινέλλα, Πασχάλης Τέρζης, Νατάσα Θεοδωρίδου, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πλούταρχος, Ηρώ, Κώστας Μακεδόνας, Σταμάτης Γονίδης κ.α, δίπλα σε αυτά τα ονόματα αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία και γνώση.
Ανάμεσα σε εμφανίσεις, στρατιωτική θητεία και μαθήματα φωνητικής, φτάνει στο 2011, που θα αποτελέσει και την αφετηρία για τη δισκογραφία του. Από την MINOS-EMI κυκλοφορεί τα πρώτα του προσωπικά τραγούδια σε μουσική του Ευθύβουλου Θεοχάρους & στιχους της Αγγελικής Μακρυνιώτη, "Σαν να'ταν Χθες" & "Με Τέρμα Γκάζι" .
Το Καλοκαίρι 2013, ο Δημήτρης Λιόλιος σε συνεργασία με τον παραγωγό/συνθέτη Τάσο Παναγή και την Fanatic Music κυκλοφορεί μια ερωτική μπαλάντα με τίτλο "Σε Θέλω Ακόμα". Το 2015 δηλώνει συμμετοχή στο μεγαλύτερο μουσικό Talent Show - Τhe Voice Greece 2 και στη Blind Αudition του ερμηνεύει το τραγούδι "Δύο Ψέμματα" σε στίχους Βασίλη Γιαννόπουλου και μουσική Αντώνη Βαρδή, κάνοντας τον Αντώνη Ρέμο, τη Δέσποινα Βανδή και τη Μελίνα Ασλανίδου να γυρίσουν τις καρέκλες τους και να μπει μέσα στο παιχνίδι.

Αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια για την ερμηνεία του και τη φωνή του από όλους τους Coaches, επιλέγει τελικά για Coach του, τη Δέσποινα Βανδή.Καταφέρνει να περάσει τα battles, φτάνοντας μεχρι και τα live shows του the voice,δίνοντας εξαιρετικές ερμηνείες("Μια νύχτα ζόρικη","ομολογώ") μέχρι κα την αποχώρηση του απο αυτό λίγο πριν τον τελικό.
Μετά την συμμετοχή του στο voice προκύπτουν πολύ σημαντικές προτάσεις για τον ίδιο τόσο σε επίπεδο live εμφανίσεων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας,οσο και για το επόμενο δισκογραφικό του βήμα.
Συνεργάζεται με την πολύ καταξιωμένη Ελένη Γιαννατσούλια-στιχουργό πολλών επιτυχιών της ελληνικής δισκογραφίας- και τον πολύ ταλαντούχο συνθέτη/παραγωγό Αντώνη Σκόκο.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι ένα πολύ ιδιαίτερο,αισθαντικό και μελωδικό τραγουδι με τίτλο"Ενα τραγούδι" το οποίο και κυκλοφορεί (φεβρουάριος 2017) απ την καινούρια του δισκογραφική "οικογένεια" spicy music την ημέρα του αγίου βαλεντίνου...

Φωτογραφία του Dimitris G. Liolios.

επισκεφτείτε τη σελίδα του στο fb...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου