Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Άγγελος Aνδριανός

Ο Αγγελος διαθέτει μια γνήσια φωνή με δυνατή ερμηνεία και πολύ χαρακτηριστική χροιά.
Βιογραφικό
ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ

Κατάγεται από τον Ίναχο Άργους.
Όταν ήταν ενός έτους έφυγε για την Γερμανία μαζί με τους γονείς του και τους δύο αδερφούς του, όπου έμειναν για 5 χρόνια στο Μόναχο. Εκεί σε ηλικία τριών ετών ξεκίνησε να ασχολείται με το αρμόνιο παίζοντας μελωδίες από τραγούδια που άκουγε. Σε ηλικία 5 ετών έλαβε μέρος στη σχολική γιορτή του νηπιαγωγε
ίου, παίζοντας και τραγουδώντας διάφορες μελωδίες.
Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική, με πιάνο, χορωδία και θεωρητικά, στο Δημοτικό Ωδείο Άργους. Στη συνέχεια παρακολούθησε μα λληλα ασχολήθηκε με την παραδοσιακή μουσική σε μια προσπάθεια να διευρύνει τους μουσικούς ορίζοντες και τα ακούσματά του. Κατά την διάρκεια των μαθητικών χρόνων συμμετείχε ενεργά σε πολλές μουσικοκοινωνικές εκδηλώσεις, ως μέλος της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου, της Βυζαντινής χορωδίας Αργολίδας και ως διοργανωτής μουσικών σχολικών εκδηλώσεων.
Η μεγάλη του αγάπη για την μουσική, τον οδηγεί στη Θεσσαλονίκη όπου φοίτησε στο «Πανεπιστήμιο Μακεδονία», στο τμήμα «Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης». Παράλληλα άρχισε την επαγγελματική του ενασχόληση με τη μουσική, τραγουδώντας και παίζοντας πιάνο και κιθάρα σε μουσικές σκηνές και ρεμπετάδικα στη Θεσσαλονίκη, το Άργος και το Ναύπλιο.
Μετά την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, εργαζόμενος ως καθηγητής μουσικής σε σχολεία της Αττικής. Παράλληλα δούλευε ως τραγουδιστής και μουσικός σε μουσικές σκηνές συνεχίζοντας ταυτόχρονα τις σπουδές του στο «Σύγχρονο Τραγούδι» και τα Ανώτερα θεωρητικά της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Τον Οκτώβριο του 2006 επιλέχτηκε και συμμετείχε στο «Dream Show 2» .
Από τον Οκτώβριο του 2007 ως τον Ιούνιο του 2008 συμμετείχε στην εκπομπή «Θα πεις κι ένα τραγούδι» με τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ως μόνιμος συνεργάτης.
Παράλληλα συνεργάστηκε με το μεγάλο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανό σε συναυλίες.
Από το Μάρτη του 2007 ως τον Ιανουάριο του 2008 τραγουδούσε στο νυχτερινό κέντρο «Posidonio» δίπλα στο Νίκο Βέρτη. Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε και στη Θεσσαλονίκη στο «Όραμα» από το Μάρτιο έως το Μάιο του 2008.
Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή του σε συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεβρουάριο του 2008, παρουσία και προς τιμήν του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, όπου τραγούδησε μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα και τη Σοφία Παπάζογλου.
Επίσης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Αξιωματικών Νοσοκόμων (Σ.Α.Ν.), παρουσία και προς τιμήν του διακεκριμένου μαέστρου Μίμη Πλέσσα, ερμήνευσε γνωστές δημιουργίες του συνθέτη.
Το Καλοκαίρι του 2008 τραγούδησε στο «Volcano» στην Πάτρα.

Αμέσως μετά, κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν (έως το Μάρτιο του 2009), ακολουθεί μια ιδιαίτερη συνεργασία με το Γιάννη Πλούταρχο, σε ένα ξεχωριστό χώρο, το «REX».

Δύο πολύ σημαντικές συνεργασίες με δύο ξεχωριστούς συνθέτες ήταν και πάλι με τον Γιάννη Σπανό στη «Σφεντόνα» (Δεκέμβριος-Φεβρουάριος 2010) και η άλλη με τον Τάκη Σούκα στο «Χαμάμ» (Φερουάριος-Απρίλιος).

Ως προσκεκλημένος τραγουδιστής έχει λάβει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές όπως «Το πάρτυ της ζωής σου» του Άκη Παυλόπουλου και στις εκπομπές της Ελένης Μενεγάκη, της Σοφίας Αλιμπέρτη και του Θανάση Πάτρα. Σημαντική ήταν η παρουσία του στην εκπομπή τού Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγειά μας», σε ένα αφιέρωμα προς τιμήν του Γιώργου Παπαστεφάνου, ερμηνεύοντας τραγούδια με το Γιάννη Σπανό στο πιάνο. Ακόμη, με τον Τάκη Σούκα εμφανίστηκε στην εκπομπή της Ρίκας Βαγιάννη «Έχουμε και λέμε» το Μάρτιο του 2010.

Ο Άγγελος εκτός από το πανεπιστημιακό του πτυχίο είναι πτυχιούχος Φωνητικής-Σύγχρονου Τραγουδιού ,Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής (Φούγκα) καθώς και Ενοργάνωσης.

Μουσικά όργανα που παίζει: Πιάνο, Αρμόνιο, Κιθάρα, Μπουζούκι, Ακορντεόν,
 Φυσαρμόνικα και Ηλεκτρικό Μπάσο.

Το Μάιο του 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι, σε ψηφιακή μορφή, με τίτλο " Άντε γεια σου", σε μουσική Βασίλη Δαραμούσκα και στίχους Στέλλιου Μαργωμένου.


Το καλοκαίρι του 2012 κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο ''να μ'αγαπάς''
σε μουσική Βασίλη Δαραμούσκα και στίχους Στέλλιου Μαργωμένου και ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.Πρόκειται για ένα τραγούδι σε ανεβαστκό τέμπο,με αισιόδοξο στίχο,κατάληλο για ερωτευμένους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου