Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Δέσποινα Βανδή: "Με τη γυμναστική πωρώνομαι"... Διαβάστε όλο το διατροφικό της μενού.

Δέσποινα Βανδή: Με τη γυμναστική πωρώνομαι... Διαβάστε όλο το διατροφικό της μενού.

Μητέρα, σύντροφος, νοικοκυρά με σώμα… πολλών αστέρων! Η Δέσποινα Βανδή παραδίδει μαθήματα για κορμί-λαμπάδα μετά τα σαράντα!...

παραδίδει μαθήματα για κορμί-λαμπάδα μετά τα σαράντα!
Αν πιστεύετε ότι η Δέσποινα ακολουθεί εξαντλητικές δίαιτες για να διατηρεί το καλλίγραμμο κορμί της, θα σας απογοητεύσουμε! Δηλώνει φαν της μεσογειακής κουζίνας και τονίζει πως η λέξη «δίαιτα» δεν έχει θέση στο λεξιλόγιό της.
Αν πρέπει, πάντως, να μιλήσει για «κανόνες»αυτοί είναι οι εξής δύο: Σχεδόν καθόλου τηγανητά (και ειδικά πατάτες) και γλυκά με το σταγονόμετρο, ενώ όταν έχει όρεξη για επιδόρπιο επιλέγει υγιεινές «λύσεις»! «Το γιαούρτι με μέλι ή δαμάσκηνα είναι μια πολύ καλή εναλλακτική. Ε, ίσως αναγκαστώ να… ξεπέσω και σε καμιά σοκολατένια γκοφρέτα! Απολαμβάνω το καλό φαγητό με μέτρο, αγαπώ τις μικρές παρασπονδίες και μπαίνω σε προγράμματα διατροφής όποτε χρειάζεται, όπως πριν βγω στην παραλία», έχει πει η ίδια. Κάποιες μέρες την εβδομάδα τρώει και λαδερά φαγητά, όπως φασολάκια ή αρακά, ενώ το αγαπημένο της πιάτο είναι τα γεμιστά, με ντομάτες και πιπεριές!
Η Δέσποινα γυμνάζεται τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα. «Για εμένα η γυμναστική δεν είναι καταναγκασμός. Κάποιες φορές μπορεί να νιώθω εξαντλημένη ή να βαριέμαι αλλά με το που ξεκινάω, πωρώνομαι.». Με την επίβλεψη του προσωπικού της γυμναστή Γιώργου Παπαδημάκη «χτίζει» σώμα ακολουθώντας τη νέα τάση στο χώρο της εκγύμνασης, το TRX, έναν ιμάντα, δηλαδή, με τον οποίο μπορείς να γυμνάσεις όλες τις μυϊκές ομάδες κάνοντας μόνο μία άσκηση, και ειδικά τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους. Συμπληρωματικά κάνει βαράκια, διάδρομο και αεροβική! Αγαπημένη της άσκηση; «Ό,τι έχει να κάνει με τα χέρια, ενώ το στρέτσιγκ δεν είναι το αγαπημένο της», μας αποκαλύπτει ο Γιώργος Παπαδημάκης!
Η Δέσποινα γυμνάζεται δύο ώρες, έξι φορές την εβδομάδα, κυρίως τα πρωινά! Το κυκλικό πρόγραμμά της περιλαμβάνει βάρη, TRX, μισή ώρα διάδρομο, pilates reformer, κοιλιακούς και ραχιαίους. Όποτε υπάρχει, πάντως, μια ειδική περίσταση όπως μια πρεμιέρα, για παράδειγμα, τότε φοράει το «γιλέκο»! Τι είναι αυτό; «Είναι ένα ειδικό γιλέκο που ζυγίζει 10 κιλά! Εννοείται ότι δεν μπορεί να γυμναστεί ο οποιοσδήποτε με αυτό. Απαιτείται η ανάλογη φυσική κατάσταση! Η Δέσποινα το φοράει και τρέχει για μισή ώρα στο διάδρομο!», εξηγεί ο Γιώργος. Τώρα που άνοιξε ο καιρός πηγαίνουν μαζί με τη Δέσποινα … παραλία! « Η εναλλακτική στο πρόγραμμά μας είναι η άσκηση στην παραλία! Τζόκιγκ, ελεύθερες ασκήσεις όπως push-ups στην άμμο και ασκήσεις με βάρη στο νερό μέχρι τα γόνατα! Επιπλέον κάνουμε και ασκήσεις στίβου δίνοντας βάρος σε πόδια και χέρια!»
ΠΡΩΙΝΟ
Ένα ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά, 2 φρυγανιές σικάλεως με 1 κουταλιά του γλυκού μέλι και ένα φρούτο.
Ή ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι και ένα τοστ με μαύρο ψωμί και τυρί με χαμηλά λιπαρά.
Ή ένα ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά και δημητριακά.
ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ
Ένα φρούτο ή μία μπάρα δημητριακών ή ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης.
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Μία μερίδα κοτόπουλο ψητό ή βραστό με μία σαλάτα, μία φέτα μαύρο ψωμί και τυρί με χαμηλά λιπαρά.
Ή μία μερίδα μπριζόλα μοσχαρίσια ή μία μερίδα μπιφτέκια με σαλάτα με μία φέτα μαύρο ψωμί και τυρί με χαμηλά λιπαρά.
Ή μία μερίδα λαδερό (σπανακόρυζο, μπάμιες, αρακάς, μελιτζάνες, γεμιστά κ.ά.), τυρί με λίγα λιπαρά και μία φέτα μαύρο ψωμί.
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
Ένα φρούτο.
ΒΡΑΔΙΝΟ
Τονοσαλάτα (με λίγη μαγιονέζα, πολλά λαχανικά και τόνο σε νερό) και μία φέτα μαύρο ψωμί.
Ή μία ομελέτα με δύο αβγά και λαχανικά, γαλοπούλα και τυρί με χαμηλά λιπαρά.
Ή μία μερίδα κοτόπουλο, ψάρι ή μοσχάρι ψητό ή βραστό με σαλάτα και μία φέτα μαύρο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου